luni, 21 martie 2016

Biciclistii si pietonii de pe trecere

10. bicicletă – vehiculul prevăzut cu două roţi, propulsat exclusiv prin forţa musculară, cu ajutorul pedalelor sau manivelelor.

(2) Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

====> biciclistul trebuie să îi lase să traverseze. Prioritatea se aplica in punctul de intalnire: deci pietonii trec primii.

b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe SENSUL de deplasare a AUTOVEHICULULUI sau tramvaiului; (OUG)

====> asta sanctioneaza legea. Nu sanctioneaza "vehiculele" ci "autovehiculele". Deci nu poti sa fii amendat ca nu ai oprit cu bicicleta la trecerea de pietoni. Biciclistul îşi poate continua drumul după ce i-a lasat să treacă, deşi mai sunt şi alţii pe trecere dar nu au ajuns in punctul de intalnire pentru a le acorda prioritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu